Kakmek @ Masitah

Assalamualaikum..

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya seperti di bawah:-

Mobile Number: 013 698 3686 (Kakmek)

Alamat: No.299, Jalan 10, Taman Jasmin, Kajang, Selangor.

Email: kakmekspa@yahoo.com

Blogger: urutkakmekspa.blogspot.com


Rawatan Kakmek Spa :-

1) Urut Badan Tradisional - RM50.00/jam (Lelaki/wanita)

2) Urut Slimming - RM60.00/jam

3) Urut Bersalin - RM80.00 (Urut,Tungku batu panas, bengkung)

4) Facial, Mandi Wap herba, Tanggas Batu DLL.

DOA MENDAPAT ZURIAT DAN MAKANAN UNTUK KESUBURANKEPADA PASANGAN-PASANGAN YANG BELUM MANDAPAT ZURIAT W/PUN TELAH LAMA BERKAHWIN. ANDA HENDAKLAH  BERIKHTIAR BERJUMPA DENGAN PAKAR-PAKAR PERUBATAN MODEN DAN TRADISIONAL SERTA SENTIASA MEMBUAT SOLAT HAJAT DAN BERDOA DENGAN MENGGUNAKAN DOA NABI ZAKARIA DALAM SURAH ALI IMRAN AYAT 38 DAN SURAH MARYAM AYAT 4 - 6 SEPERTI DI BAWAH : -

1. SURAH AL IMRAN AYAT 38


3:38

Terjemahan
Ketika itu Nabi Zakaria berdoa kepada Tuhannya, katanya: "Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesunggunya Engkau sentiasa Mendengar (Menerima) doa permohonan"


SURAH MARYAM AYAT 4 - 6


AYAT 4
19:4

TERJEMAHANNYA
Ia merayu demham berkata: Wahai Tuhanku! Sesungguhnya telah Lemahlah tulang-tulangku, dan telah putih melepaklah uban kepala ku; dan aku - wahai Tuhanku - tidak pernah merasa hampa dengan doa permohonan ku kepada mu.
AYAT 5
19:5
TERJEMAHAN
Dan sesungguhnya aku merasa bimbang akan kecuaian kaum kerabatku menyempurnakan tugas-tugas agama sepeninggalanku; dan isteriku pula adalah seorang yang mandul; oleh itu, kurniakan daku dari sisiMu seorang anak lelalki.
AYAT 6
19:6

TERJEMAHAN
Yamh layak mewarisi daku, juga mewarisi keluarga Nabi Yaakyb; dan jadikan dia - wahai Tuhanku seorang yang diredhai serta disukai".

BERUSAHA DAN BERIKHTIARLAH ANDA KEMUDIAN BERTAWAKKAL KEPADA ALLAH. INSYA ALLAH MENDAPAT LIMPAHAN RAHMAT DARI ALLAH. AMIN.

Petua Makanan Untuk Meningkatkan Kesuburan

1. Daging Merah - Kandungan zat besi dalam daging merah mampu menurunkan risiko kemandulan yang timbul dalam proses ovulasi. Zat besi membantu meningkatkan sel darah merah juga mengurangi ancaman anemia.

2. Kacang - Kacang almond mampu meningkatkan ghairah seks wanita serta boleh melindungi embrio dari keguguran.

3. Tiram - Tiram mengandungi zat besi yang amat penting bagi kesihatan ovulasi dan produksi sel telur yang stabil. Selain tiram, zat besi juga terkandung dalam telur, biji-bijian dan kacang.

4. Kentang Panggang. Ia mengandungi vitamin B yang sangat tinggi. Kandungan vitamin B dan E ditemukan dalam makanan ini dan boleh meningkatkan pembelahan sel serta meningkatkan peluang produksi ovum yang sehat.

5. Buah-buahan Segar - Ini merupakan pilihan terbaik bagi lelaki yang ingin meningkatkan kehebatan mereka. Kandungan vitamin C yang tinggi amat untuk meningkatkan kualiti sperma. Amalkan memakan buah kiwi, mangga, atau strawberi.

6. Kacang Brazil - Ia benar-benar baik untuk membantu meningkatkan jumlah sperma. Ia kaya dengan selenium dan mampu meningkatkan hormon testosterone.

7. Bawang Putih - Ramai akui bawang putih boleh meningkatkan kesuburan orang lelaki.

8. Air - Sangat penting bagi kesihatan badan dan kesuburan seseorang. Sebaiknya minum air mineral atau air yang ditapis. Anda disarankan untuk minum 8 liter air dalam sehari semalam.

9. Sayur-sayuran berwarna Kuning, Oren dan Merah - Ia mengandungi banyak vitamin dan antioxidant untuk mencegah penyakit di samping meningkatkan kesuburan. Sayur sawi pula mengandungi banyak vitamin, zat besi dan antioxidant yang penting bagi kesihatan dan kesuburan. Folik penting untuk penetasan telur yang baik kualiti, mencegah kecacatan bayi serta mengurangkan risiko keguguran.

10. Kobis, Karrot, Brokoli, Kacang Hijau, Keledek Merah – Semua ini mengandungi banyak zat dan khasiat yang boleh membetulkan kitaran haid, mengimbangkan hormon subur dan seterusnya meningkatan kesuburan. Ia benar-benar baik untuk membantu meningkatkan jumlah sperma. Ia kaya dengan selenium dan mampul meningkatkan hormon testosterone.

11. Papaya, Jambu Batu, Buah Naga, Semangka, Buah Limau Nipis - Kaya dengan kandungan vitamin khususnya vitamin C yang penting untuk kesihatan dan kesuburan.

 Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?


GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

 Bagaimana GLA Complex membantu wanita yang ingin hamil cepat?

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’.

Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda.

Kalau cecair tu tebal, kecoklatan dan kering itu petanda kurang 

Baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.


ALPHA LIPID LIFELINE

No comments:

Post a Comment